sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kuhaa terveellisesti

Kuha-resepti on kirjasta Annoksia à la Painonvartijat ja (2006) se tuli tarpeeseen, koska pakkasessa oli kuhaa josta piti päästä eroon. Mutta sitten kävi klassisesti, että kaupassa kuvittelin, että minulla on pinjansiemeniä kotona, mutta eipäs ollutkaan, joten siemenet jäivät puuttumaan omasta annoksestani.


Kuharulla värikkäällä kasvispedillä

2 paprikaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 punasipuli
1 rkl Becel Juokseva kasvisöljyvalmiste (rasvaa 80%)
1/2 tl rouhittua mustaapippuria
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 rkl Knorr kasvisliemitiivistettä
2 rkl pinjansiemeniä
3 (à 250 g) kuhafileetä
50 g Crème Bonjour Light Italialaiset yrtit -tuorejuustoa (rasvaa 15%)
1 tl sitruunamehua
2 tl piparjuuritahnaa
1/4 tl jauhettua valkopippuria
1/2 ruukullista tuoretta korianteria

1. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat . Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli.
2. Kuumenna Becel kasvisöljyvalmiste, lisää paloitellut kasvikset ja kuumenna, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Kaada kasvikset uunituokaan. 
3. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kullanruskeiksi.
4. Halkaise kuhafileet pituussuunnassa. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, piparjuuritahna ja valkopippuri. Levitä seos kuhafileelle ja ripottele päälle puolet pinjansiemenistä sekä korianterinlehtiä. Taita fileet löyhälle rullalle.
5. Nosta kalarullat saumakohta alaspäin kasvipedille. Ripottele pinnalle loput pinjansiemenet. 
6. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 15-20 minuuttia. 



Suosittelen kyllä lämpimästi tuoreen kuhan käyttöä paremman maun takaamiseksi. 

Silloin aikoinaan Painonvartijoissa sain oikein hyvän vinkin uunikasvisten maustamiseen. Kasvikset voi aina silloin tällöin maustaa shipsi dippi-jauheella ja avot että tulee hyvää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti