sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Alkukesän puutarhatunnelmia

Viikko on nyt lomaa takana ja lomavauhdilla on lähtenyt puutarhahommatkin liikenteeseen. Ei hoppu hyväksi, sanotaan, ja sitä olen nyt noudatellut tässä toukokuun lopusta lähtien.


Olen nauttinut täysin siemauksin syreeneistä, jotka kukkivat todella loistokkaasti ja tuoksuivat niin huumaavilta. Onni on niinikään vanhat perennat, jotka pupsahtelevat ja kukkivat ihan ilman sen suurempaa vaivannäköä juuri silloin, kun itse on piipussa lukuvuoden loputtua.


Viime keväänä perustettu penkki näyttää voivan hyvin ja kaikki istutetut kukat näyttävät lähtevän innolla kasvuun. Kyseinen penkki on ilta-auringon puolella ja koska alkukesä on ollut niin helteinen olemme päässeet ihastelemaan tämän penkin kukista jo monena iltana.


Tänä vuonna tein tietoisen päätöksen, että panostan pääasiallisesti yksivuotisiin ruukkukasveihin. Noh - on sitten vipinää pitänyt aina iltamyöhään, kun olen letkun kanssa niitä kastellut. Mutta niiden kauneudestahan ei pääse yli eikä ympäri, joten näillä mennään. Viime vuonna hankitut verenpisarat eivät valitettavasti talvehtineet, joten jouduin tyytymään huonompilaatuisiin versioihin tänä kesänä.


Tämä yllä oleva kuva on otettu kesäkuun puolella ja purkit ovat jo vaihtaneet paikkaa pihalla :)


Tätini mökiltä Jaalasta siirretyt ruusuvadelman taimet ovat lähteneet hurjaan kasvuun, kuten myös meidän tontin edessä kasvavat lupiinit.

Tästä se kukkiva kesä lähtee! Olisiko parempaa alkua kesälomalle saada ainakaan ilmojen puolesta? Jos ei olisi tullut perinteistä lomanalkuflunssaa, niin varmasti olisi jo enemmänkin tullut myllerrettyä puutarhassa, mutta kuten alussa sanoin, ei hoppu hyväksi!

Kiitos vielä Tarjalle upeista seipäistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti