maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kermainen perunasalaatti



Näin kesällä omatekoinen perunasalaatti on kiva lisuke monen gilliherkun kanssa. Tämä Krämig potatissallad resepti oli muistaakseni Norrtäljen paikallislehdessä, josta tätini oli sen napannut ja sitä kautta se tuli minulle.

Suosittelen tekemään perunasalaatin tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä yön yli maustuminen antaa paremman maun. Mutta jos tähän ei ole mahdollisuutta, niin sitten sellainen parin tunnin hautuminen on kuitenkin tarpeen.

Voit tuunata reseptiä oman maun mukaan. Aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja pikkelsit ovat lisukkeita, joita jokainen voi lisätä halutessaan. Itse pidän suolaisesta perunasalaatista ja sen vuoksi olen lisännyt sekä oliiveja että pikkelsejä.

Tämä resepti on niinkin suurelle porukalle kuin 10-12 hengelle.

1,5 kg uusia perunoita
1 punasipuli
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 dl suolakurkkua
1 dl oliiveja
1/2 dl hienoksi pilkottua ruohosipulia + vähän koristeeksi
5 dl kermaviiliä (olen laittanut yhden purkin ja on riittänyt ihan hyvin)
1 dl majoneesiä
1 tl suolaa
2 maustemittaa valkopippuria

1. Keitä perunat ja anna niiden jäähtyä. Pilko.
2. Kuori ja pilko sipuli samoin kuin aurinkokuivattu tomaatti, oliivit ja pikkelsit.
3. Sekoita kaikki ainekset. Mausta ja anna seistä vähintään kaksi tuntia.
4. Koristele ruohosipulilla.










3 kommenttia:

  1. Herkullista!Pitääpä kokeilla, ruotsalaiset taitaa perunasalatit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Ja tuosta määrästä (10-12 hengelle) voi päätellä, että on tyyliin juhannusjuhliin suunniteltu :)

      Poista
  2. Kyllä! Ja tuosta määrästä (10-12 hengelle) voi päätellä, että on tyyliin juhannuspöytään suunniteltu :)

    VastaaPoista