sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Pastaperjantai

Toisilla on pitsaperjantai, mutta meillä oli pastaperjantai. Turvauduin jo toistamiseen uudenvuodenlupaushaasteessani Pastat (Otava 2008) kirjaan, mutta tällä kertaa lopputulos maistui paremmin kuin aikaisemmassa blogissani esittelemä Appesiinipasta. Tätä voin siis lämpimästi suositella kaikille muillekin pastan ystäville.

Spagettia artisokka-katkarapukastikkeella

Ainekset (4 annosta)


8 säilöttyä artisokansydäntä
4 isoa tomaattia
250 g katkarapuja
3 kevätsipulia
400 g spagettia
suolaa 
2 rkl oliiviöljyä


1 dl kuivaa sherryä (esim Fino tai Amontillado)
2 dl ruokakermaa
2rkl säilöttyjä viherpippureita
ripaus cayennenpippuria
muutama rakuunanlehti

Tomaattien kalttaus. Kiehuvasta kylmään veteen ja sitten kuorien irroitus.

Valmistus 

1. Valuta artisokansydämiä talouspaperin päällä ja 
halkaise ne pitkittäin.  
Kalttaa tomaatit, leikkaa ne neljään osaan, poista simenet ja kuutio.

2. Huuhtele katkaravut ja taputtele ne kuiviksi

3. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi

4. Kypsennä spagetti runsaasti suolalla maustetussa vedessä paukkauksen ohjeen mukaan. 

5. Kuumenna sillä välin öljy isolla pannulla ja pehmennä kevätsipulit hauduttamalla. Lisää katkaravut ja artisokat, anna paistua hetki. Lisää tomaattikuutiot ja anna kypsyä.

6.  Sekoita mukaan sherry, kerma ja viherpippurit. Anna kiehua hetki. Mausta suolalla ja cayennenpippurilla.

7. Kaada spagetti lävikköön ja anna valua. Asettele tarjolla kastikkeen kera, koristele rakuunanlehdillä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti