Spagettia artisokka-katkarapukastikkeella
Ainekset (4 annosta)
8 säilöttyä artisokansydäntä
4 isoa tomaattia
250 g katkarapuja
3 kevätsipulia
400 g spagettia
suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivaa sherryä (esim Fino tai Amontillado)
2 dl ruokakermaa
2rkl säilöttyjä viherpippureita
ripaus cayennenpippuria
muutama rakuunanlehti
Tomaattien kalttaus. Kiehuvasta kylmään veteen ja sitten kuorien irroitus. Valmistus |
1. Valuta artisokansydämiä talouspaperin päällä ja
Kalttaa tomaatit, leikkaa ne neljään osaan, poista simenet ja kuutio.
2. Huuhtele katkaravut ja taputtele ne kuiviksi
3. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi
4. Kypsennä spagetti runsaasti suolalla maustetussa vedessä paukkauksen ohjeen mukaan.
5. Kuumenna sillä välin öljy isolla pannulla ja pehmennä kevätsipulit hauduttamalla. Lisää katkaravut ja artisokat, anna paistua hetki. Lisää tomaattikuutiot ja anna kypsyä.
6. Sekoita mukaan sherry, kerma ja viherpippurit. Anna kiehua hetki. Mausta suolalla ja cayennenpippurilla.
7. Kaada spagetti lävikköön ja anna valua. Asettele tarjolla kastikkeen kera, koristele rakuunanlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti