tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pimp up the poro

Pari vuotta sitten kävin sukuloimassa Lapissa ja sain maistaa tätä kyseistä keittoa Merja-siskon luona. Tätä reseptiä ei siis löydy mistään kirjasta, mutta nyt se löytyy ainakin täältä, jotta muutkin saavat helposti ja vaivattomasti palan Lappia lautasilleen.



Kuten otsikosta voi päätellä, tätä versiota ei tehdä alusta asti vaan parantelemalla Kylmäsen savuporokeittoa. Kyseisen lapinreissun jälkeen olen yrittänyt saada Citymarketin kauppiasta tilaamaan kyseistä keittoa valikoimiinsa, mutta ei ole onnistunut, vaikka muita Kylmäsen tuotteita hyllystä löytyykin. Mutta sitten ennen pääsiäistä kävelin Lidliin ja yllätykseni löysin sitä sieltä ja ostin heti kolme purkkia :)



Tämän valmisversion sekaan lisätään ruokakermaa sellaisella rasvaprosentilla, joka itselle sopii. Lisäisin sitä koko 2-2,5 dl, koska kun joukkoon laitetaan vielä pororouhetta nousee keiton suolaisuus muuten aika korkeaksi.


Toivottavasti ruokaintoilijat eivät nyt ota nokkiinsa, kun bloggailen valmiista purkkiruoasta, mutta todellisuus on kuitenkin sitä, että monet ihmiset ovat kiireisiä ja kaipaavat helppoja reseptejä, jollainen tämä keitto on. Se sopii oikein mainiosti tällaisiin talvisiin päiviin, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti