keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Uusi vuosi - uudet kujeet ;)

Näköjään on kiirettä pitänyt, kun ei ole ehtinyt blogiakaan päivittää, mutta näin uuden vuoden kunniaksi päätin jälleen yrittää vähän useammin, kuin kerran puolessa vuodessa. Koska kevättä, ja sen myötä kukkia, joudutaan odottamaan vielä hyvä tovi ajattelin aloittaa ihan uuden harrastuksen! Kuten hyvin tiedätte, olen helposti innostuvaa sorttia, ja uusien harrastuksien aloittaminen käy minulta, voisiko sanoa, luonnostaan. Olen aina rakastanut reseptiikkaa ja varsinkin ihanin kuvin varustettuja keittokirjoja ja tämä uusi harrastus liittyy niihin. Keittokirjoja on vuosien varrella kertynyt joko lahjoina tai itse ostettuina, mutta yllättävää kyllä, ainoat, joita oikeasti olen ahkerasti käyttänyt ovat Painonvartijoiden kolme kirjaa.  Niiden reseptit ovat selkeitä ja sellaisia, että niihin tarvittavat raaka-aineet löytyvät helposti paikallisesta Cittarista.



Joulun alla kuitenkin kävi niin, että eräänä aamuna postilaatikkoomme oli ilmestynyt Neljän tähden illallinen keittokirja. Kiitokset vain vielä naapurille ylläristä :) Piti heti plärätä se kannesta kanteen ja tuli bongattua monta herkulliselta vaikuttavaa annosta. Siitä se ajatus sitten lähti!



Tein siis jo ennen joulua uudenvuodenlupauksen, että teen jokaisesta omistamastani keittokirjasta vähintään yhden reseptin / viikko, jolloin saan kaikki kahlattua läpi vuoden aikana. Veikkaisin, että tämä on sellainen harrastus, jonka armas miehenikin hyväksyy. Viikon 1 reseptiksi valikoitui Sikke Sumarin Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa ja voi pojat, että olivat hyviä! Taisimme kyllä tuoksahtaa reippaasti valkosipulille, mutta koska olimme molemmat valkosipulin vaikutuksen alaisina ei kummalakaan ollut valittamista - muista en tiedä :D


Kirjassa oleva resepti oli neljälle ja seuraavalla kerralla tiedän puolittaa annoksen kahden hengen talouteen sopivammaksi. Nyt söimme varmaan kolmena päivänä lihapullia ja ei siinä, hyviähän ne olivat, mutta vähempikin siis riittää. Näiden lihapullien juju on se, että niihin ei käytetä jauhelihajatketta eikä korppujauhoja, vaan taikinaan sekoitetaan 200 g vaaleaa leipää ja lisätään parmessaania. NAM! Voin lämpimästi suositella myös muille.

Tässä kokkaushuumassa ilmoittauduin myös Nurmijärven opiston järjestämälle Toscanalaisen illan ruokakurssille. Se on luvassa maaliskuun alussa, joten ehdin tässä tehdä monta respetiä ennen sitä. Innolla odotan myös Master Chefin alkua telkkarista. Aina sieltä jotain kikkoja jää itsellekin selkäydinjatkeeseen, vaikka kyllä minulla aina risoo, kun niin kauhealla kiireellä pitää sekunnilleen saada annokset valmiiksi. Itse olen enemmän sitä "punaviini kourassa"-koulukuntaa, jos ymmärrätte, mitä tarkoitan ;)

Näin kesää kohti mentäessä sitä on taas into piukeena tiputtamassa ylimääräisiä kiloja pois ja uskon, että tämä uusi harrastus tulee osaltaan helpottamaan sitäkin. Jos jotakin Painonvartijoissa opin (-18 kg) niin sen, että monipuolisesti pitää syödä. Ja kaikkihan me tiedetään, miten laihdutaan, eikös vaan? Pitää vain kuluttaa enemmän kuin syö :)  Ei siis tarvitse tinkiä herkuistakaan, kunhan syö vähemmän tai vastaavasti liikkuu enemmän. Tätä niin yksinkertaista sääntöä tuntuu vaan olevan niin vaikea noudattaa...

Tällä viikolla olen matkaleskenä, kun Janne on isoäitinsä hautajaisissa Lapissa. Ajattelin yllättää kotiinpalavan jollakin kivalla kokkauksella, joten ei muuta kuin keittokirjoja selailemaan ja reseptiä numero 2 metsästämään!

Olisin erittäin kiitollinen jos joku voisi vielä neuvoa, että onko tekijänoikeusrikkomus kirjoittaa kokkaamani reseptit tänne blogiin? Jätän sen nyt tällä kertaa tekemättä, mutta jos se on luvallista voin jatkossa liittää myös reseptit tänne.

"Kiireinen ihminen ei huomaa makupaloja" itäafrikkalainen sananparis (HS 13.10.2011)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti