tiistai 2. heinäkuuta 2013

Täytetty kesäkurpitsa


Tähän reseptiin tutustuin ensimmäistä kertaa joskus 90-luvun lopulla - kiitokset siitä Harjavallan suunnalle - mutta se on säilynyt reseptikansiossani varmaankin sen vuoksi, että se on erittäin maukas resepti. Taitaa olla curry, joka tekee siitä niin herkullisen, joten kokeilkaa ihmeessä! 

Katkaraputäytteiset kesäkurpitsat


Ainekset: 
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
yrttisuolaa
200 g katkarapuja
juustoraastetta
1 sipuli
1 rkl öljyä
1/2 tl curryä
2 rkl ranskankermaa
5 tippaa tabascoa
suolaa ja pippuria

Valmistus:
Halkaise kesäkurpitsat kahtia ja irroita sisus veitsellä siten, että kurpitsoihin jää n. sentin paksuiset reunat.
Ripottele kesäkurpitsoille vähän yrttisuolaa ja esikypsennä niitä ilman täytettä 225 asteessa n. 10 min.
Sulata katkaravut ja valuta ne siivilässä.
Hienonna sipuli ja leikkaa kesäkurpitsan sisus kuutioksi ja hauduta niitä öljyssä. 
Mausta curryllä ja kiehauta seos.
Lisää ranskankerma, tabasco ja katkaravut.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä kurpitsat ja ripottele päälle juustoraastetta ja korppujauhoja. 
Paista 175 asteessa n. 30 min. 


Unohtui laittaa korppujauhot pinnalle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti