Koska pohjaan ei tarvita jauhoja sopii tämä oikein hyvin keliaakikoille, karppaajille tai ylipäätäsnä kenelle vain hyvän ruuan ystävälle. Itselläni on pieni kukkakaalikammo, mutta ennakkoluulottomasti lähdin kuitenkin pitsaa aikoinaan maistamaan ja se kannatti! Toivottavasti myös sinä uskaltaudut kokeilemaan ja palaat tänne kertomaan, miltä maistui :)
Pohja:
Kukkakaali
Juustoraaste sekä pohjaan, että päälle (käytin Mozarellaa)
2 kananmunaa
Juustohöylän sijaan käytin Tupperwaren Quick chefiä |
Kukkakaalin "kukat" höylätään juustohöylällä. Sekoitetaan sekaan juustoraastetta ja kananmunat, niin että seos on taikinamainen.
Taikina kumotaan pellille ja levitetään pohjaksi. Paista 225 asteessa, kunnes pohja saa väriä.
Ota pohja uunista, laita päälle mieluisat täytteet ja laita takaisin uuniin, kunnes juusto sulaa ja täytteet saavat lämpöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti