perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kukkakaalista pitsapohjaa!

Tämä seuraava resepti on kiertoresepti, joka leviää sitä mukaa, kun ihmiset sitä syövät ja ihastuvat. Itse pääsin maistamaan kälyn ja langon luona, jotka olivat saaneet reseptin ystävältä, joka oli saanut sen siskoltaan jne.



Koska pohjaan ei tarvita jauhoja sopii tämä oikein hyvin keliaakikoille, karppaajille tai ylipäätäsnä kenelle vain hyvän ruuan ystävälle. Itselläni on pieni kukkakaalikammo, mutta ennakkoluulottomasti lähdin kuitenkin pitsaa aikoinaan maistamaan ja se kannatti! Toivottavasti myös sinä uskaltaudut kokeilemaan ja palaat tänne kertomaan, miltä maistui :)

Pohja:
Kukkakaali
Juustoraaste sekä pohjaan, että päälle (käytin Mozarellaa)
2 kananmunaa

Juustohöylän sijaan käytin Tupperwaren Quick chefiä

Kukkakaalin "kukat" höylätään juustohöylällä. Sekoitetaan sekaan juustoraastetta ja kananmunat, niin että seos on taikinamainen.



Taikina kumotaan pellille ja levitetään pohjaksi. Paista 225 asteessa, kunnes pohja saa väriä. 




Ota pohja uunista, laita päälle mieluisat täytteet ja laita takaisin uuniin, kunnes juusto sulaa ja täytteet saavat lämpöä.  

Juustokuorrutusta odotellessa...

Kukkakaalin yli jääneistä varsista voi tehdä vaikkapa gratiinin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti