torstai 4. heinäkuuta 2013

Happy 4th July - hampurilainen

Helsingin Sanomien ruokataoimitus ja Katja Bäcksbacka oli tänään (04072013) huomioinut USA:n itsenäisyyspäivän julkaisemalla kolme hampurilaisreseptiä - päätin koittaa sitä perinteisintä, eikä tarvinut pettyä. Kyllä itse tehty aina ketjut voittaa, näin se vaan on.








Kyseessä on kahden juuston hampurilainen neljälle hampurilaissämpylälle. Nyt sitten kannattaa huomioida sellainen juttu, että jos ihan prikulleen haluaa noudattaa ohjetta, niin punasipulit pitää laittaa marinoitumaan neljä tuntia ennen hampurilaisen kokoamista! No arvaatte varmaan, että minä suurpiirteisenä ihmisenä en lukenut reseptiikkaa ennen valmistusta, joten punasipulit jäivät marinoimatta ja tyydyin vain kuullottamaan ne. Tässä kuitenkin resepti marinointiin:

1 punasipuli
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa

Kuori ja viipaloi sipuli. Kiehauta viinietikka, lisää suola ja sokeri ja sekoita. Laita sipuliviipaleet kuumaan liemeen ja anna jäähtyä. Nosta jäähtynyt seos mausumaan jääkääppiin vähintään neljäksi tunniksi.



Chipotlemajoneesi:

1 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl vahvaa chipotlekastiketta (laitoin itse 4 rkl ja oli ihan hyvä)
1 rkl limettimehua
                                                                                                                                                               



ripaus sokeria, suolaa, mustapippuria

Kuori ja hienonna valkosipuli.
Sekoita kaikki ainekset majoneesiin.
Tarkista maku. Majoneesin pitää olla vahvaa, jotta maku erottuu myös hampurilaisessa.
Laita jääkaappiin maustumaan.










Kun sipuli ja kastike ovat maustuneet, tee muut valmistelut. Aseta lautasille vuohenjuustot, cheddarviipaleet ja salaatti. Ota sipulit ja majoneesikastike esille. Laita leivät paahtumaan keskilämpöiseen uuniin (hetkeksi).










4 viipaletta vuohenjuustoa
4 viipaletta cheddarjuustoa
salaatinlehtiä


Pihvit:
600 g laadukasta naudanjauhelihaa
suolaa, pippuria
öljyä

Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Paista pihvejä kuumassa öljyssä molemmin puolin. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Kun ostat laadukasta naudanjauhelijaa, voit jättää pihvit keskeltä reilusti punertaviksi. Tällöin ne ovat mehevämmillään.





Kun pihvit ovat valmiit, anna jokaisen syöjän koota hampurilaisensa itse.

Mikäli haluat tehdä rinnalle bataattiranskalaiset löydät ohjeen hs.fi/ruoka. Samoin sieltä löytyy ne kaksi muuta vaihtoehtoa, eli kasvispurilainen ja kalapurilainen.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti