1 punasipuli
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
Kuori ja viipaloi sipuli. Kiehauta viinietikka, lisää suola ja sokeri ja sekoita. Laita sipuliviipaleet kuumaan liemeen ja anna jäähtyä. Nosta jäähtynyt seos mausumaan jääkääppiin vähintään neljäksi tunniksi.
Chipotlemajoneesi:
1 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl vahvaa chipotlekastiketta (laitoin itse 4 rkl ja oli ihan hyvä)
1 rkl limettimehua
ripaus sokeria, suolaa, mustapippuria
Kuori ja hienonna valkosipuli.
Sekoita kaikki ainekset majoneesiin.
Tarkista maku. Majoneesin pitää olla vahvaa, jotta maku erottuu myös hampurilaisessa.
Laita jääkaappiin maustumaan.
Kun sipuli ja kastike ovat maustuneet, tee muut valmistelut. Aseta lautasille vuohenjuustot, cheddarviipaleet ja salaatti. Ota sipulit ja majoneesikastike esille. Laita leivät paahtumaan keskilämpöiseen uuniin (hetkeksi).
4 viipaletta vuohenjuustoa
4 viipaletta cheddarjuustoa
salaatinlehtiä
Pihvit:
600 g laadukasta naudanjauhelihaa
suolaa, pippuria
öljyä
Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Paista pihvejä kuumassa öljyssä molemmin puolin. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Kun ostat laadukasta naudanjauhelijaa, voit jättää pihvit keskeltä reilusti punertaviksi. Tällöin ne ovat mehevämmillään.
Kun pihvit ovat valmiit, anna jokaisen syöjän koota hampurilaisensa itse.
Mikäli haluat tehdä rinnalle bataattiranskalaiset löydät ohjeen hs.fi/ruoka. Samoin sieltä löytyy ne kaksi muuta vaihtoehtoa, eli kasvispurilainen ja kalapurilainen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti