torstai 21. helmikuuta 2013

Kotiruokaa ja hiihtolomaherkkuja

Tämä on nyt yhdistetty viikkojen 7 ja 8 reseptikokeiluteksti. Postilaatikkoon tupsahti Valion mainoslehtinen Kotiruokaa 1/2013, jossa on Valion tuotteista tehtyjä reseptejä. Nappasin sen talteen lähinnä etusivun kuppikakkujen vuoksi, mutta lehtistä selaillessa sieltä löytyi myös ruokia, joista yhtä päätin kokeilla.



Uusia ns. perusruokia kaipaa aina lisää, joten kyseisen reseptin valitsin osin senkin vuoksi, että halusin testata, olisiko siitä uudeksi tulijaksi arkiruokalistalle. Ei ollut. Juutsto ja Mustapekan makuinen ruokakerma antoi odottaa hyviä makuja, mutta homma tössäsi kanaan. Koska broileri ei kypsynyt siinä ajassa, kuin reseptissä sanottiin jouduin pitämään pataa uunissa vähintään tunnin yli sen ajan mitä piti, jolloin ruuasta tuli aika kuivaa. Mutta kukaanhan ei halua syödä raakaa broileria ja mietin, että olisiko se sittenkin pitänyt paistaa ensin? Ohjeessahan näin ei sanota...


No mutta tulipahan nyt kokeiltua ja ei se maku huono ollut, joten kenties testaan vielä toisenkin kerran - mutta ehkä en ihan lähiaikoina...


Hiihtoloma alkoi sikäli kökösti, että jouduin jälleen kolmen päivän pakkolevolle, koska Zumba-tunnilla loukkaamani polvi tyhjennettiin nesteestä ja sain siihen kortisonipiikin. Siinä sitten iisisti ottaessa piti miettiä helppoja lounaita ja yksi helpoimmistahan on smoothien tekeminen. Tämä resepti löytyi jo aikaisemminkin käyttämältäni Jyrki Sukulan Hyvä fiilis kirjasta. Kyseinen voimajuoma ei sisällä ollenkaan sokeria - maun antaa mansikat.


Keskiviikkona vierailulle tuli kummityttö Nelli (kohta 5 v) ja pulkkamäen jälkeen päätettiin ryhtyä leipomishommiin. Kokeiluun otettiin Valion lehtisen Mud cake kuppikakut. Niissä yhdistyy kaksi ihanuutta yhdellä kertaa: valkosuklaa ja mud cake... Nämä ihanuudet olivat parhaimmillaan tuoreena - seuraavana päivänä suklaa oli jo niin jähmettynyttä, ettei enää tullut "mutaefektiä". Helppoja ja hyviä! Voimme suositella useamman hengen voimin.




Oikein hyvää loman jatkoa kaikille, joilla sellainen on :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti