sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kohti uutta puutarhakautta

Joskus kauan sitten tuli avattua itselleni blogi, mutta ilmeisesti ei ollut kauheasti jutun juurta, kun on jäänyt blogi ihan muutaman jutun mittaiseksi. Jannen (mieheni siis) blogin innoittamana ajattelin minäkin ryhtyä kirjoituspuuhiin. Keksin tälle blogille nyt sellaisen käyttötarkoituksen, että tulen sen avulla pitämään puutarhapäiväkirjaa. Luvassa todennäköisesti enemmän kuvia kuin kirjoitusta - tai katsotaan nyt. Mutta on siis aika siirtyä vihkotaltioinnista sähköiseen versioon, jotta pysyn kärryillä siitä, mitä olen minäkin vuonna puutarhassa tehnyt. Sikälihän suunta on hyvä, kun katson noita ihan alkupään blogikirjoituksiani, että olen sentäs siirrytty virtuaali-istuttamisesta ihan aitoon mullassa mönkimiseen :-)

Kesä 2010 meni sattuneista syistä hieman huti puutarhanhoidon osalta, joten tänä keväänä ja kesänä on tavoitteena jatkaa kesällä 2005 alkanutta puutarhaprojektia uudella innolla.

Sunnuntaina 10.4. piti hakea inspiraatiota puutarhamessuilta.


Ihan kiva lasinsirupuutarha, mutta ei ehkä sovi meidän 1975 rakennettuun taloon


Näillä kalusteilla saisi aurinkoisella säällä kummasti lisävaloa puutarhaan :-)



Vallilan tyylikäs kokonaisuus. Lummelamput olivat tosi kauniit!



Messuilta lähti mukaan kaksi pionin tainta, dahlian ja päivänliljojen sipuleita sekä jonkun verran siemenpusseja. Erityisesti metsästimme hyasinttipapua, jonka siemeniä sitten lopulta löysimmekin. Tämä lumoavan tuoksuinen köynnös pääsee parvekkeellemme kavamaan.

Tänään palmusunnuntaina lähdin tuuleen ja tuiskeeseen haravoimaan pihaa ja siivoamaan kukkapenkkejä. Talventörröttäjät saivat nyt kyytiä ja niiden piilossa olleet nuput näkivät päivänvalon. Kevätkukat kovasti jo tekevät tuloaan ja krokukset yhdessä lumikellojen kanssa antavat jo väriä muuten niin harmaaseen puutarhaan. Etupihan tulppaanit ovat niinikään hyvää vauhtia puhkeamassa kukkaan, mutta ensiviikoksi luvattu kylmenevä sää saattaa vielä hidastaa kukintaa.

Tässä kuvia siitä, mistä puutahakausi keväällä 2011 lähtee liikkeelle:


Etupihan näkymä


Sivupiha, jolla vietämme ylivoimaisesti eniten aikaa kesäisin


Tässä näkymä takapihasta ennen kuin sinne ensiviikolla tulee maalämpöpumppuporaaja myllertämään maisemaa


Tässä viime kesänä kunnostettu ja kohotettu penkki takapihan ja sivupihan välimaastossa. Siitä siirtyy osa kukista pois ja jotain uutta pitäisi keksiä tilalle...











Minun mylleryksen alle joutuu ihan ensimmäisenä etupihan kohopenkki, jonka elinvoimaa vie valtaisa koivu. Tällä hetkellä siinä kasvaa pari onnetonta vuorimäntyä, jotka muuttavat toiseen paikkaan ja saavat matkalla uuteen osoitteeseen kasvojenkohtusleikkauksen. Katsotaan, saadaanko niistä vielä tuuheat vai ei. Tästä penkistä lisää myöhemmin :-)

2 kommenttia:

  1. luonto kyllä hoitaa. ennenpitkää kaikki on ihan vihreänä vaikkei koskis ollenkaan :-)

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on, muttakun haluais, että sinne tulee kaikki sateenkaaren värit edustetuiksi ja siinä tarvitaan vähän apua :-)

    VastaaPoista