perjantai 3. kesäkuuta 2011

PartyLite goes garden ja Raikkaat raparperleivokset

Suurimmat hommat on nyt puutarhassa tehty ja edessä on siitä nauttiminen. Niinpä järjestin 2.6. ensimmäistä kertaa PartyLite kutsut puutarhassa. Oman hankaluutensa tähän toi tuulinen sää, joka piti huolen siitä, että illan esittelijä sai sytytellä kynttilöitä tiuhaan tahtiin.


Tuoksuista pitäville voi suositella ulkokäyttöön kermaista kinuskikastiketta sillä sen tuoksu oli tarpeeksi voimakas kulkeutumaan aistittavaksi ulkosallakin. Lisäksi valikoimista löytyy citronellaa sisältäviä kynttilöitä, joiden sanotaan karkoittavan hyttyisiä. Niitä siis testaamaan! Kesäkauden ensimmäiset hyttysenpuremat ovat jo saaneet aikaan kunnon pahkurat ja kutinat.



Esittelyn jälkeen jouduimme antamaan periksi ja siirtymään lämpimiin sisätiloihin kahville. Olin kuppikakkujen lisäksi leiponut raparperikakun, jonka ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä 9/2009. Sen verran maistuvaa oli, että yleisön pyynnöstä laitan reseptin tänne muidenkin kokeiltavaksi. Maitorahka antoi mukavasti kosteutta ja sen vuoksi esim. vaniljakastike olisi ollut turha.






OHJE:

noin 20 palaa

Taikina:

175g voita tai margariinia

1½ dl sokeria

1 keltuainen

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

1 valkuainen



Raparperitäyte:

500g raparperiä

1 dl sokeria

½dl vettä

1 rkl perunajauhoja



Rahkatäyte:

500g maitorahkaa

2½ dl vaahtoutuvaa vailjakastiketta

3 munaa

1rkl vaniljasokeria

1½ dl sokeria

3/4 dl ohrakasta



Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muut aineet paitsi valkuainen.
Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Ota reilu kolmannes taikinasta erilleen.
Sekoita suurempaan taikinamäärään valkuiainen. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan (noin 25x30cm) pohjalle.
Paloittele raparperi. Keitä paloja sokerin ja veden kanssa 5-10 minuuttia.
Sekoita perunajauhot noin desilitraan kylmää vettä. Kaada seos ohuena nauhana raparperien sekaan.
Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on sakeaa. Jäähdytä hyvin.
Levitä raparperiseos vuokaan taikinapohjan päälle.
Sekoita rahkatäytteen aineet ja levitä se varovasti raparperien päälle.
Murustele pinnalle loput taikina.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia
Jäähdytä ja leikkaa leivospaloiksi.

Älä jätä huomiotta tuota JÄÄHDYTÄ kohtaa lopussa, koska itselleni kävi niin, että kun leikkasin n. 20 min aikaisemmin uunista tullutta kakkua, lähti raparperin päällä oleva osio siltikin valumaan ja leviämään! Kuvaan sain sentäs suht koossa pysyneen palan :-) Ja sen verran poikkesin reseptistä, että aloitin homman raparperi-osion tekemisellä, jotta se saisi mahdollisimman kauan jäähtyä.

2 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kekkereistä ja raparperista! Tänään testataan tämä ihana resepti, toivottavasti onnistuu yhtä hyvin kuin sinulla!

    VastaaPoista