Puna- ja purjosipulin lisäksi tähän piirakkaan laitetaan myös valkosipulin makuista tuorejuustoa, joten ihan kevyimmästä päästä ei tämä(kään) piirakka ole. Mutta maku on erittäin hyvä!
Hoitokissa Jimi valvoo leivontaprosessia |
Piirakkataikina
n. 3 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
1 dl maitorahkaa
Täyte
1 purjo
2 punasipulia
1 rkl voita tai margariinia
125 g valkosipulituorejuustoa
3 munaa
2,5 dl maitoa
0,5 tl suolaa (laitoin vähän enemmän)
0,5 tl mustapippuria (tätäkin laitoin vähän enemmän)
1. Nypi jauhot ja voi ryynimäiseksi taikinaksi
2. Lisää joukkoon vaitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan (24 cm) tai leivosvuokiin.
3. Laita vuoka/vuoat kylmään noin puoleksi tunniksi. Säädä uuni 225 asteeseen.
4. Suikaloi purjo. Kuori ja viipaloi punasipuli.
5. Sulata voi paistinpannussa ja kuullota purjoa ja punasipulia muutama minuutti
6. Sekoita juust pehmeäksi. sekoita yhteen juusto, munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla.
7. Ota vuoka kylmästä ja levitä sipuliseos piirakkataikinalle. Lusikoi päälle juustoseos.
8. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoa piirakka lämpimänä tai anna jäähtyä ja tarjoa myöhemmin. (voi myös pakastaa)
Itselläni jäi piirakkataikina vähän paksuksi, joten paistamiseen meni lähemmäksi 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti