perjantai 26. joulukuuta 2014

Erilainen joulukakku

Lomalla on mukava (ja aikaa) testailla uusia reseptejä, joten kun 18.12.2014 Hesarin Ruokaliitteessä oli resepti johon tulee valkosuklaata ei muuta tarvittu sen leikkaamiseksi talteen. Tapaninpäivänä tuntui sitten siltä, että voisi taas hieman napaa venyttää tällä kakulla, jonka nimi on sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparkakku. 


Tällä leipurilla kävi sellainen pikku fiba, että unohdin tarkistaa kaikkien ainesosien löytymisen ennen leipomisen aloittamista. Sen vuoksi meni täyte vähän veteläksi kun kesken kreeminvalmistuksen piti lähettää Janne kauppaan hakemaan kermaa! Jatkossa ehkä taas muistan varmistaa, että kaikki tarvittava löytyy kaapista ennen kuin alan sulattelemaan suklaata... Tämä viivästys valmistuksessa ilmeisesti vaikutti siihen, että viidenkään tunnin jälkeen ei meinannut kreemi hyytyä. Mutta hyvää se oli löysänäkin!

Linkki reseptiin löytyy tästä: piparkakku Siellä on loppu jotenkin epäselvästi, joten laitan osan reseptistä tähän ihan tekstiinkin:



  • Sekoita joukkoon kerma ja smetana. Jäähdytä hetki
  • Täytä kakku sitruuna-valkosuklaakreemillä, nosta kansilevy päälle ja anna jähmettyä kylmässä vähintään 5 tuntia. Koristele. 

Muutama juttu tuon kermahässäkän lisäksi meni hieman toisin, kun reseptissä. Minulla oli 20 cm:n vuoka, joka siis on pari senttiä leveämpi kuin ohjeessa sanotaan. Siitä huolimatta taikina tursusi yli äyräitten. Kannattaa siis ehkä varautua siihen, että laittaa vuoan pellille, jolloin selviää vähemmällä uunin siivoamisella. Toinen juttu on paistoaika. Ohjeessa sanotaan 40 min, joka ei riittänyt alkuunkaan. Taisin pitää uunissa n. puolitoista tuntia sillä seurauksella että reunat muuttuivat koviksi. 

Sitten tähän pitää vielä lisätä yksi vinkki, jonka itse tajusin vasta liian myöhään, tumpelo kun olen. Eli kun leikkaat kakun kahtia niin leikkaa ohuempi kansi, kuin pohja. Pohjaan saa näin korkeammat reunat, jolloin kreemi mahtuu kunnolla sisään sitä varten koverettuun koloon. Nyt kun itse leikkasin puolivälistä valui osa kreemistä reunojen yli. 




Täytyy ehkä kokeilla ensi vuonna uudestaan, toivottavasti paremmalla menestyksellä!

Rauhaisaa juhlakautta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti